Kosova dhe bota spanjishtfolëse: Eksplorimi i rrugëve drejt angazhimit kur njohja është e bllokuar
Program

KRAF

Data

22 prill 2022

Shpërndaj

Kosova dhe bota spanjishtfolëse: Eksplorimi i rrugëve drejt angazhimit kur njohja është e bllokuar

Shkruar nga José Carpintero Molina dhe Juan Manuel Montoro, analiza e politikave "Kosova dhe bota spanjishtfolëse: Eksplorimi i rrugëve drejt angazhimit kur njohja është e bllokuar" synon të shkojë përtej literaturës ekzistuese për Kosovën dhe marrëdhniet e saj me vendet spanjisht-folëse. Duke i tejkaluar tendencat për tu fokusuar ekskluzivisht në këndvështrime ligjore e politike, dy autorët duan të fillojnë një reflektim mbi raportet e Kosovës me këto shtete nga një këndvështrim i ri: duke i shikuar dimensionet njerëzore dhe kulturore. Një punim i pa-precedent dhe origjinal, kjo analizë eksploron mundësitë për hartimin e politikave në fusha të reja të mundshme të kontaktit në mes Kosovës dhe një audience të gjerë spanjisht-folëse.    

Punimi është pjesë e serisë së publikimeve të realizuara nga Kosovo Research and Analysis Fellowship (KRAF), iniciativë dhe projekt operacional i KFOS.

Regjistrohu për të marrë lajme në lidhje me KFOS