OSF donira 100,000 RTC PCR testova kosovskim institucijama se

OSF donira 100,000 RTC PCR testova kosovskim institucijama se
Program

Covid-19

Datum

14 oktobar 2020

Podeli

Na svečanom prijemu u vladi Kosova obeležena je donacija od 100.000 testova na COVID-19 koju je dodelila Kosovska fondacija za otvoreno društvo. U septembru ove godine Fondacije za otvoreno društvo (OSF) dodelile su 1.5 miliona dolara za kupovinu 100.000 RT PCR kompleta testova za testiranje na COVID-19. Donirani kompleti za testiranje su proizvedeni u evropskoj uniji i uključuju testove i hemikalije koje omogućuju kosovskim javnim institucijama da izvrše trstiranje i dijagnostifikuju zaražene na COVID-19. Donacija je deo šire intervencije globalne mreže Fondacija za otvoreno društvo radi ublažavanja efekata COVID-19 pandemije. 

Iz Ministarstva zdravlja, gde se održao prijem, ministar Armend Zemaj i izvršni direktor Kosovske fondacije za otvoreno društvo g. Ljuan Šlaku su se obratili medijima. Ministar Zemaj se zahvalio Fondaciji i njenom osnivaču g. Džordžu Sorosu na ovoj vrednoj donaciji.  

„Donacija je dragocen doprinos povećanju kapaciteta testiranja i dijagnostifikovanja zaraženosti na COVID-19 virus“ izjavio je ministar Zemaj.

Dok je direktor KFOS-a g. Šlaku naglasio da je ova donacia tim pre važna s obzirom da se radi o donaciji koju dodeljuje jedan jedini čovek, filantrop Džordž Soros.

„Džordž Soros već tri decenije pomaže Kosovo u njegovim najkritičnijim trenutcima. Do sad je dodelio preko 50 miliona dolara za izgradnju civilnog društva i demokratskih institucija“ rekao je g. Šlaku. 

Učitaj još

Prijavite se da primate vesti o KFOS