Apel Kosova

Apel Kosova

Priština, 19 mart 2012 – Dana 20. aprila 2012, održaće se konferencija pod nazivom “Apel Kosova” – međunarodna konferencija o odnosima Kosova sa državama EU i sa državama regiona koje nisu priznale Kosovo, aktivnost koju organizuje Kosovska fondacija za otvoreno društvo i Britanski savet u okviru projekta “Kosovo Talks EU” u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Kosova i Ambasadom Velike Britanije. 

Cilj ove jednodnevne konferencije je bolje upoznavanje sa stavovima Bosne i Hercegovine, Kipra, Grčke, Rumunije, Slovačke, Španije i Srbije u odnosu na Kosovo. Ova aktivnost će u Prištini okupiti predstavnike sedam država kao i lokalne predstavnike, međunarodne organizacije i diplomatski kor. Konferencija će poslužiti kao forum za otvorenu dikusiju o daljim odnosima Kosova sa sedam država kao i diskusiju o modelima saradnje na političkom, kulturnom, i ekonomskom nivou.

Konferencija za medije će se održati 19. aprila 2012, u 12:00 sati u hotelu ‘Swiss Diamond’. Za dodatne informacija kontaktirajte ecano@kfos.org ili donika.berisha@ks.britishcouncil.org.

Pozivamo medije na otvaranje konferencije 20. aprila 2012, u hotelu ‘Swiss Diamond’, sa početkom u 09:00 sati. Nakon sesije otvaranja, konferencija će nastaviti rad po Chatham house pravilima.

Prijavite se da primate vesti o KFOS