Poziv za apliciranje

Poziv za apliciranje
Kosovska fondacija za otvoreno društvo poziva sve nevladine organizacije (NVO) na Kosovu da se prijave sa predlozima projekata u ovim oblastima: 1. Visoko obrazovanje; i 2. Evropske integracije.
Program

Drugi

Datum

14 jun 2019

Podeli

Za:

Nevladine organizacije

Datum raspisivanja:

14. juni 2019.

Rok za prijavu:

28. juni 2019.

 

Delokrug Fondacije

Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS) je fokusirana na nekoliko ključnih oblasti koje uključuju: (i) približavanje kosovskih institucija EU standardima i poboljšanje međunarodnog položaja zemlje i )ii) depolitizacija i reforma sistema visokog obrazovanja na Kosovu.

Poziv za prijavu:

Kosovska fondacija za otvoreno društvo poziva sve nevladine organizacije (NVO) na Kosovu da se prijave sa predlozima projekata u ovim oblastima:

Visoko obrazovanje; i

Evropske integracije.


Oblasti finansiranja

 

U oblasti Visokog obrazovanja u obzir će se uzeti predlozi projekata koji se bave:

Aktivnostima studentskih grupa i akademskog osoblja na univerzitetu koje unapređuju njihov angažman za jedan transparentniji i odgovorniji univerzitet.

Istraživačkim radom i konkretnim zagovaranjem i poboljšanjem postupaka kojima se institucije bore protiv zloupotreba i otvaraju put reformama u visokom obrazovanju.


U oblasti Evropskih integracija u obzir će se uzeti predlozi projekata koji se bave:

Približavanjem Kosova evropskim standardima, pozivajući se na preporuke poslednjeg izveštaja Evropske komisije o Kosovu (2019) i ERA 1, posebno što se tiče: sprovođenja zakonodavnih reformi, zaštite životne sredine, finansiranja političkih stranaka, borbe protiv korupcije, i zaštite ljudskih prava.

Istraživačkim radom u vezi odnosa Kosova sa Evropskom unijom, evropske perspektive Kosova, uključujući i bilateralne odnose sa državama članicama. 

Pravo na prijavu

 Pravo na prijavu imaju sve nevladine organizacije na Kosovu registrovane prema važećim zakonima na Kosovu. Na ovom konkursu se ne mogu prijaviti:

Pojedinci;

Političke stranke; i

Organizacije koje imaju za cilj finansiranje verskih aktivnosti.


Uslovi i način prijave

Da bi se prijavili, organizacije trebaju poslati (i) ovaj ispunjeni obrazac za prijavu; (ii) CV osoblja koje će biti uključeno u projekat; (iii) ispunjeni obrazac o sukobu interesa, (iv) kopiju potvrde o registraciji organizacije, i (v) portfelj radnog iskustva u datoj oblasti;

Molimo vas da sve dokumente pošaljete putem e-maila na konkursi@kfos.org, u subjektu navedite da odgovarate na otvoreni poziv, ili da fizičke kopije dostavite u kancelariji Fondacije, ul. Imzot Nikë Prelaj Vila Nr.13, 10000, Priština.

Poziv ostaje otvoren do 28. juna 2019. u 17:30. 

Ukoliko imate dodatna pitanja, možete se obratiti gđi. Visare Aliu (visare@kfos.org). Za više informacija posetite našu internet stranicu na www.kfos.org.

Učitaj još

Prijavite se da primate vesti o KFOS