RejectedRejected – film dokumentar rreth migrimit dhe liberalizimit të vizave për Kosovën

Qytetarët e Kosovës janë të vetmit nga Ballkani të cilët janë ende të përjashtuar nga udhëtimi pa viza në BE.

Cili është relacioni i regjimit të vizave i BE-së me valën e fundit të migrimit nga Kosova në Europën Perëndimore? Cili është profili i një kosovari që tenton të migrojë? Cilat janë arsyet që e shtyejnë të migrojë?

“Rejected”, një film dokumentar i Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur synon tu përgjigjet këtyre pyetjeve. Klikoni këtu për ta parë filmin e plotë.
———————————————————————————–

Rejected – A documentary film about migration and visa liberalization for Kosovo

Kosovo’s citizens are the only passport holders from the Balkans still excluded from visa-free travel to the EU.

What is the relationship between the EU’s visa regime and the latest wave of migration from Kosovo to Western Europe? What is the profile of a Kosovar who seeks to migrate? What are the reasons for the late migration?

“Rejected,” a documentary project by Kosovo Foundation for Open Society, aims to answer these questions. Click here to watch the entire film.

Leave a Reply