Kosovo Foundation for Open Society
Kosovo Foundation for Open Society

Publications

Historia e Kosovës në tekstet mësimore të historisë në Kosovë, Shqipëri, Sërbi, Mal të Zi dhe Maqedoni
Ngritja e skelës: Analizë e efekteve të Instrumentit të Asistencës Para-anëtarësimit (IPA) mbi ekonominë e Kosovës
Ecje nëpër akull: Kushtëzime, sfida dhe reforma drejt BE-së
Një Don Kishotizëm Modern: Pse nuk ka Kosova strategji afatgjate energjetike?
Investimet Kapitale në Kosovë - Forum 2015
Marrëdhëniet tregtare mes Kosovës dhe BE-së: Shikim përtej marrëveshjes për Stabilizim dhe Asocim
Input for the Progress Report 2014

Input for the Progress Report 2014

The Foundation initiated the project “Civil Society for the Progress Report 2014” through which it offered the organizations an opportunity to channel their contribution to the upcoming Progress Report and the current Stabilization and Association Process Dialogue through focused and well-informed analysis, built on their multi-year experience and engagement. Each analysis produced within the project addresses a specific segment of the current dialogue between Kosovo and the European Union, informing about the current situation Read more...
Ndryshimet në BE 2014 dhe Kosova

Ndryshimet në BE 2014 dhe Kosova

Viti 2014 shënon moment të jashtëzakonshëm në zhvillimin e Bashkimit Evropian me ndryshime të mëdha, të cilat determinojnë në masë të madhe të ardhmen afatmesme të BE-së. Ndryshimet e para janë ato të nivelit politik. Zgjedhjet për deputetë të Parlamentit Evropian tashmë kanë sjellë një ndryshim të pamjes së këtij institucioni të BE-së. Një numër i deputetëve, të cilët në disa mandate në të kaluarën janë angazhuar rreth zgjerimit, nuk janë më në përbërjen e re të Parlamentit Evropian. Read more...
Ku shkojnë kosovarët? Pse n'Kosovë nuk rrinë?

Ku shkojnë kosovarët? Pse n’Kosovë nuk rrinë?

Ky studim, i financuar dhe mbështetur nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur (KFOS), ka për qëllim të analizojë dhe skanojë emigruesit e shkuar dhe ata potencial nga Kosova. Në vijë me ngjarjet e fundit në vend, të ndërlidhura me fluksin e madh të largimeve nga Kosova, KFOS ka parë të arsyeshme nevojën e intervistimit dhe analizimit të të dhënave të marra nga emigruesit e tanishëm. Një analizë e tillë do të mundësonte gjetjen e emëruesit të përbashkët të emigruesve kosovarë Read more...
Page 1 of 712345...Last »

Find Us on Facebook

Recent News

Contact us:

Imzot Nike Prela vila 13
Phone: +381 38 542 157
Email: info@kfos.org
Website: http://kfos.org
Email: info@kfos.org