Briselski dijalog iz novinarskog ugla

Briselski dijalog iz novinarskog ugla Od 3-5 juna, 2016. u Draču u Albaniji održana je dvodnevna radionica za predstavnike srpskih i ostalih manjinskih kosovskih medija. Radionicu koja je za cilj imala bolje upoznavanje novinara, urednika i ostalih medijskih radnika o procesu Briselskog dijaloga i načinu novinarskog izveštavanja iz centra evropske administracije,  vodili su dugogodišnji dopisnici iz Brisela Dejan Anastasijević i Augustin Paljokaj . Tokom radionice obađane su i sledeće teme: pristup dokumentima i arhivama Evropske komisije, pravila i procedure za akreditovane izveštače, novinarska logistika, pitanje jezika i novinarska stilistika, EU terminologija i frazelogija, dostupnost zvaničnika za intervjue, različitost u prevodima i tumačenjima Briselskog sporazuma, međusobna kolegijalna saradnja i profesionalni kodeks. Skup je bio interaktivnog karaktera i nakon uvodnih predavanja pristupilo

Read more

Seminari rajonal i shkollës për integrim evropian: BE dhe Ballkani Perëndimor

Seminari rajonal i shkollës për integrim evropian: BE dhe Ballkani Perëndimor MITROVICË E VERIUT, 31 maj – Seminari regjional me temën “Bashkimi Evropian (BE) dhe Ballkani Perëndimor” i gjeneratës së tretë të Shkollës së Integrimeve Evropian u mbajt sot në lokalet e Qendrës së Energjisë Qytetare në Mitrovicën e Veriut. Në seminar, në të cilin përveç vijuese të kësaj shkolle, morën pjesë edhe përfaqësues të pushtetit lokal, të shoqërisë civile dhe mediave, si dhe përfaqësues të institucioneve përgjegjëse për integrime evropiane, diskutuan edhe Këshilltari i Lartë për Çështje Politike në Zyrën e BE-së në Kosovë Bojd Mekeni (Boyd McKechnie), u.d. i Drejtorit të Zyrës për Integrime Evropiane të Serbisë Ksenija Milenkoviq dhe Zëvendës Ministri i Kosovës për Integrime Evropiane Ramadan

Read more

Aryeh Neier Justice Initiative Fellow

Aryeh Neier Justice Initiative Fellow The Open Society Justice Initiative (the Justice Initiative) is pleased to invite applications for its 2017-2018 Aryeh Neier Fellowship Program.  The Aryeh Neier Fellowship Program is a two-year program of practical work experience designed to expand the capacity of lawyers and advocates working internationally on human rights issues by embedding them as an integral part of the Justice Initiative. For more information, please click here.

Read more

“Zemër e huaj ose traktati i teatrit për kufirin” – komunikatë për shtyp

Premiera e shfaqjes “Zemër e huaj ose traktati i teatrit për kufirin” Më 15 shkurt 2016, në ora 20:00 në Teatrin Kombëtar në Prishtinë do të ipet premiera e shfaqjes “Zemër e huaj ose traktati i teatrit për kufirin”. Shfaqja është punuar nga regjisori i famshëm boshnjak Dino Mustafić, me iniciativë dhe përkrahje financiare nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe Fondi për Shoqëri të Hapur – Bosnje e Hercegovinë. Shfaqja “Zemër e huaj ose traktati i teatrit për kufirin”, trajton çështjen e vizave, që për shumë njerëz do të thotë liri dhe mundësi për tu njohur me kultura të ndryshme. Theks i veçantë i ipet marrëdhenieve në mes të Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës, pasi

Read more

Iniciativa e bisedimeve të hapura rreth lirisë së lëvizjes së ideve, mendimeve dhe kulturës: Vizat – barrierë komunikimi

Iniciativa e bisedimeve të hapura rreth lirisë së lëvizjes së ideve, mendimeve dhe kulturës: Vizat – barrierë komunikimi midis Kosovës dhe Bosnjës e Hercegovinës Më 4 dhe 5 shkurt 2016, përfaqësues të Organizatave të Shoqërisë Civile, Mediave, dhe artistë nga Bosnja dhe Hercegovina, do ta vizitojnë Kosovën. Qëllimi i kësaj vizite është vazhdimi i iniciativave, të cilat do të avokojnë për lirinë e lëvizjes në mes të Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës. Gjatë këtyre dy ditëve, do të organizohen panele diskutimi, të cilat do të shtjellojnë temën: Vizat – barrierë komunikimi midis Kosovës dhe Bosnje e Hercegovinës. Për më tepër se një vit, Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur dhe Fondacioni për Shoqëri të Hapur në Bosnje dhe Hercegovinë

Read more