KFOS prezanton serinë e shkrimeve OPEN që diskutojnë çështjet sociale e politike në Kosovë

KFOS prezanton serinë e shkrimeve OPEN që diskutojnë çështjet sociale e politike në Kosovë Një seri tekstesh në formatin OP-ED nga autorë, ekspertë të njohur ndërkombëtarisht janë planifikuar të publikohen në katër portalet më të lexuara në gjuhën serbe në Kosovë, RTV Kim, Crno Beli Svet, KoSSev dhe Graçanica online. Tekstet trajtojnë tema dhe procese aktuale politike dhe shoqërorë në Kosovë, rajon dhe glob. Këto tema, të randa per se, rëndohen edhe më shumë nga pandemia me virusin e ri corona CV19 e cila përpos tjerash ngushtoj hapsirën për diskutim, përballje të mendimeve dhe aktivizëm civil. Me këtë iniciativë shpresojmë të zgjerojmë këtë hapsirë, të plotësojmë boshllëkun e krijuar dhe të mundësojmë depërtimin e zërave dhe qëndrimeve “ndryshe” në hapsirën

Read more

‘Afër jush’ emision me këshilla psiko-sociale, shëndetësore dhe arsimore në kohën e COVID-19

‘Afër jush’ emision me këshilla psiko-sociale, shëndetësore dhe arsimore në kohën e COVID-19 Gjendja e krijuar nga pandemia Covid-19 ka ndikim në jetën e secilit fëmijë dhe të shoqërisë në përgjithësi. Për t’iu përgjigjur situatës aktuale dhe ndikimit që ka ajo në të vegjëlit dhe të rriturit, Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur ka mbështetur Qendrën për Arsim e Kosovës (KEC) së bashku me Sos Fshatrat e Fëmijëve, për të krijuar programin informues edukativ “Afër jush” në bashkëpunim me KTV-në . Ky program do t’i ndihmojë familjet të informohen për kujdesin dhe mirëqenien e fëmijëve në situatë pandemie, në fushat e shëndetësisë, psiko-sociale dhe edukativo-arsimore. Siç raporton Koha.net, “Situata aktuale është shqetësuese edhe për të rriturit, e mund të

Read more

Mbështetja e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian në situatën e krijuar nga COVID19

Mbështetja e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian në situatën e krijuar nga COVID19 Si rezultat i krizës së shkaktuar nga COVID-19, i përcjellur edhe nga kufizimi i lëvizjes, komuniteti rom, ashkali dhe egjiptian janë në rrezik të rritjes së varfërisë dhe të marrjes së shërbimeve themelore si arsimi, shëndetësia, informimi, etj. Në këtë situatë të pandemisë globale, këto komunitete mbeten grupi më i cenueshëm në shoqëri. Varfëria kronike e këtyre komuniteteve i vendos ato në ballë të grupeve të margjinalizuara, dhe mos ndërhyrja me kohë gjatë kësaj krize të pandemisë, i rrezikon të gjitha përmirësimet që janë bërë deri më tani në pozicionin e tyre në sektorë të ndryshëm, kryesisht në arsim, shëndetësi dhe ekonomi, etj të arritura gjatë pesëmbëdhjetë

Read more

Lajmërim | Obaveštenje: COVID-19

Lajmërim për situatën emergjente nga COVID-19 Përhapja e shpejtë e virusit COVID-19/ Coronavirusi i ri dhe identifikimi i rasteve të para në Kosovë, na shtyejnë ne si Fondacion i Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS) të ndërmarrim masa në interesin publik dhe për të garantuar sigurinë e stafit dhe bashkëpunëtorëve tanë.  Duke ndjekur udhëzimet e Qeverisë sonë për të zbatuar masat e “distancimit social,” dhe udhëzimeve të dala nga zyra kryesore e Open Society Foundations, zyrat e KFOS në Prishtinë do të jenë të mbyllura që nga data 16 mars deri më datën 31 mars 2020.  Kjo datë mund të rishqyrtohet në fund të muajit mars në rast se ka ndryshim të situatës dhe për të reflektuar masat që do

Read more