Kosovo Foundation for Open Society
Kosovo Foundation for Open Society

News

Gipsy Groove Press conference 20.02.2013

Gipsy Groove organizes a press conference before the official launching of their first CD. The conference will be held on Wednesday, February 20th at 13:00h in café Dit e Nat – Pristina. The conference will provide a complete informational run-through of all details of the project and announce the official launching of the first CD of Gipsy Groove that will take place in ODA Theatre, on 22nd February, 20h. The production and publication of the CD was made possible by the EU Support for the Implementation of the RAE Strategy, an EU funded project, managed by the EU Office in Kosovo, implemented by the Kosovo Foundation for Open Society and GAIA and supported by the Prime Minister’s Office on Good

Read more

European Integration School – Call for applications (second generation)

European Integration School announces call for applications for the second generation. Below you can find more details about the application process in Albanian and Serbian language.   FTESË PËR APLIKIM SHKOLLA PËR INTEGRIM EUROPIAN Programi i Ri / Gjenerata II / shkurt – maj 2013   Shkolla për Integrim Europian është një projekt i nisur në vitin 2005 nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS dhe i zbatuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile – KCSF. Deri më tani Shkolla për Integrim Europian ka ofruar një program të veçantë të shkollimit mbi historikun, institucionet, kornizën legjislative, politikat dhe proceset e politikave në BE, Europën si një lojtar global, si dhe të ardhmen e rajonit brenda procesit të Integrimit

Read more

Presentation of the analysis “Pathology of a Delay”

On 17.12.2012, in Hotel Swiss Diamond in Pristina, Forum 2015 held a presentation of the analysis: Pathology of a Delay – Ten Mistakes That Undermine Kosovo’s Energy Perspective. This analysis exposes the main problems facing the development of Kosovo’s energy sector. It also spotlights how many of the approaches thus far taken to remedy those problems have been misguided. The paper provides a summary of the mistakes committed by a broad range of institutions involved in managing current energy generation and the planning of future investments. Below you can download related documents. Check out the photos from the event here Results of the quiz: Download the publication in English:   Prezantimi i analizës “Patologjia e një vonese” Me datë 17.12.2012,

Read more

Stories of change – Improvement of relations between Kosovo and Serbia

Kosovo Foundation for Open Society (KFOS)

“Heshtja” midis shoqërive të Kosovës dhe Serbisë ka një histori të gjatë e të mbushur me ngjarjet e së kaluarës, para dhe pas viteve nëntëdhjetë. Politika në të dyja anët e kufirit nuk ka ndihmuar aspak në përmirësimin e këtyre raporteve, madje shpesh ajo arrin që këto raporte aq të brishta t’i bëjë edhe më të vështira e të tensionuara duke krijuar kështu vakuum komunikimi në mes grupeve të ndryshme si të rinjtë, artistët, bizneset, etj., gjithë shoqërisë civile në përgjithësi. Duke synuar përmirësimin e këtij komunikimi dhe ndërveprimi, programi Lindje Lindje Përtej Kufijve i rrjetit të Fondacioneve për Shoqëri të Hapur ka përkrahur një seri projektesh mes Kosovës dhe Serbisë, të cilat mundësojnë takime të grupe të ndryshme të

Read more

Kids of Tomorrow event in Mitrovica

  “Kids of Tomorrow” is a event organized as a result of work by famous Kosovan artists (Zake Prevukaj, Ibrahim Kadriu, Sami Pirraj, Dardane Mehmeti and Fatmir Lama) with children from Roma, Ashkali and Egyptian communities. Cultural program will be performed by children themselves. Event will be organized on Friday 7. December 2012 in the Cultural Center “Rexhep Mitrovica” in Mitrovicë/Mitrovica at 11:00. Event is organized as a part of the “EU Support for the Implementation of the RAE Strategy” (EU SIMRAES) project funded by the European Union, managed by the European Union Office in Kosovo and implemented by the Kosovo Foundation for Open Society (KFOS) supported by the Prime Minister’s Office on Good Governance. EU SIMRAES project is funded under

Read more
Page 10 of 18« First...89101112...Last »

Find Us on Facebook

Recent News

Contact us:

Imzot Nike Prela vila 13
Phone: +381 38 542 157
Email: info@kfos.org
Website: http://kfos.org
Email: info@kfos.org