BANNER 6

Dorëzimi i peticionit për liberalizimin e vizave

Fondacioni i Kosovës dhe partnerët e tij, nesër me datë 15.09.2015 bëjnë dorëzimin e 54, 829 nënshkrimeve të mbledhuara për fushatën për liberalizim të vizave.

Në orën 14:00 do ti dorëzohet  peticioni përfaqësuesit të zyres së Bashkimit Evropian z. Samuel Zbogar në zyret e EU Info Center ndërsa në orën 15:00 peticioni do ti dorëzohet ministrit për Integrim Evropian, z. Bekim Ҫollaku, në zyren e tij në ndërtesën e Ministrisë, salla P 37.

Fushata për liberalizim të vizave ka filluar në prill të këtij viti, përkatësisht me letrën e hapur që Shoqëria Civile ia ka dërguar përfaqësueses së lartë të Bashkimit Evropian, znj. Federica Mogherini-t. Fushata ka vazhduar me vendosjen e posterëve senzibilues në hapësirat e Aeroportit ndërkombëtar të Prishtinës me mesazh për pamundësinë e lëvizjës së lirë,  si dhe nëpër të gjitha rrjetet sociale. Fushata ka vazhduar aktivitetin e saj me peticionin online, i cili  ka mbledhur afër 4, 000 nënshkrime. Në 7 komunat kryesore të Kosovës, është organizuar  mbledhja e nënshkrimeve nga qytetarët. Atyre iu është dhënë mundësia që  ti dërgojnë edhe kartolina të personalizuara, z. Zhbogar dhe ministrit Collaku për të shprehur pakënaqësinë e tyre lidhur me mohimin e të drejtës legjitime, atë të lëvizjes së lirë. Interesim për ta nënshkuar këtë peticion kanë shpreshur  54, 829 qytetarë ndërsa gjthsejt janë dërguar 1020 kartolina.  Pjesë e fushatës është edhe një film dokumentar i cili pritet të shfaqet në tetor të këtij viti.

 

Handover of the Visa Liberalization Petition

On September 15, 2015, the Kosovo Foundation for Open Society and its partners, will deliver the 54,829 signatures collected during the Visa Liberalization campaign.

At 14:00, the petition will be delivered to the representative of the EU office in Kosovo, Mr. Samuel Zbogar at the EU Info Center in Prishtina; whereas at 15:00 to the Minister of the Ministry of European Integration, Mr. Bekim Ҫollaku, at his office, in the Ministry’s building, room P37.

The Visa Liberalization campaign has started in April 2015, with an open letter of the Civil Society addressed to the High Representative of the European Union Ms. Federica Mogherini. The campaign continued with sensitizing posters placed at the Prishtina International Airport that carry messages of no freedom of movement, as well as in all social networks. The campaign also included an online petition collecting almost 4,000 signees. The signatures were collected in seven major municipalities of Kosovo, where citizens also have had the opportunity to mail personalized post-cards to Mr. Zbogar and Minister Ҫollaku expressing their main concern – that is, the legitimate right – the lack of freedom of movement. 54,829 citizens expressed their willingness to sign this petition, whereas 1,020 of them also sent post-cards.

A documentary film with the same topic is expected to be screened during October 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.