Procesi i liberalizimit të vizave

Procesi i liberalizimit të vizave për Kosovën Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur, dhe partnerët e tij të shoqërisë civile, vazhdon me fushatën për liberalizimin e vizave të filluar ne prill të ketij viti, me letrën dërguar Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian, Federica Mogherinit, Komisionerit Johannes Hahn dhe Komisionerit Dimitris Avramopoulos. Me këtë fushatë, organizatat e shoqërisë civile i drejtohen  autoriteteve të Bashkimit Europian dhe Qeverisë së Kosovës. Fushata përmban vendosjen e posterave në aeroport të Prishtinës si dhe në media sociale,  një film dokumentar që do të jetë i gatshëm në gusht të këtij viti, si dhe një peticion qytetar drejtuar akterëve kryesorë të izolimit të vendit, Bashkimit Europian dhe Qeverisë së Kosovës. Nga 14 korriku 2015, në secilën

Read more

Komunikatë për shtyp – Mjegulla në Perspektivën Europiane të Kosovës

Prishtinë, 23 Prill, 2015 – Nën ombrellën e Forumit 2015, dhe organizim të Fondacionit Kosovar për Shoqëri të Hapur (KFOS), sot në Prishtinë u mbajt tryeza e rrumbullakët mbi temën Perspektiva Europiane e Kosovës. Paneli u hap nga Z. Augustin Palokaj njëri nga autorët e analizës Ndryshimet në BE 2014 dhe Kosova, të realizuar në kuadër të Forum 2015.  Pas pjesës hyrëse, diskutimi vazhdoi në panelin e përbërë nga z.Gerald Knaus, themelues dhe udhëheqës i think tank organizates se mirenjohur berlinase European Stability Initiative, z. Samuel Zhbogar, Përfaqësues i Bashkimit Evropian, Bekim Collaku,  Minister per Integrim Europian ne Qeverine e Republikes se Kosoves, Ulrike Lunacek, Zëvendës Kryesuese e Parlamentit Evropian dhe Raportuese për Kosovën e cila u lidh përmes video-lidhjes,

Read more

Leter e hapur e organizatave te shoqerise civile, te cilen ia kane adresuar Komisionit Evropian, per ceshtjen e liberalizimit te vizave

Leter e hapur e organizatave te shoqerise civile, te cilen ia kane adresuar Komisionit Evropian, per ceshtjen e liberalizimit te vizave. Klikoni këtu Open letter that Kosovo Civil Society is addressing to the European Commission, on the visa liberalization issue. Click here  

Read more

Thirrje për aplikim

Programi vet-advokues i të rinjve Romë, Ashkali dhe Egjiptianë në Kosovë THIRRJE PËR APLIKIM Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur fton të rinj të grupmoshës 18-35 vjec të aplikojnë në Programin Vet-avokues të të Rinjve Romë, Ashkali dhe Egjiptianë të Kosovës. Ky program synon rritjen e aftësive vet-avokuese të aktivistëve të rinj Romë, Ashkali dhe Egjiptianë për adresimin dhe zgjidhjen e problematikave me të cilat përballen komunitetet në nivel lokal dhe kombëtar. Ky program zgjat tetë (8) muaj dhe është i hapur për 20 të rinj romë, ashkali dhe egjiptianë me dëshirë dhe ambicie për të zhvilluar aftësitë e tyre teorike dhe praktike vet-avokuese në nivel lokal, kombëtar dhe ndërkombëtar. Identifikimi dhe përzgjedhja e kandidatëve do të kryhet nëpërmjet

Read more

Zhvillimi i shkathësive vet-avokuese të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian

Zhvillimi i shkathësive vet-avokuese të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS, nëpërmjet një koncepti afatgjatë që ka filluar ta zbatoj në vitin 2014, po mbështet krijimin dhe rritjen e aftësive dhe praktikave vet-avokuese të Organizatave të Shoqërisë Civile dhe Aktivistëve të Rinj Romë, Ashkali dhe Egjiptian me qëllim të angazhimit të tyre sistematik karshi institucioneve publike të Kosovës për adresimin dhe zgjidhjen e problematikave me të cilat përballen këto komunitetet në nivel lokal dhe kombëtar. Që nga viti 2009, kur është aprovuar Strategjia e qeverisë së Republikës së Kosovës për integrimin e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian 2009-2015, e në mungesë të angazhimit serioz dhe kapaciteteve të institucioneve qeveritare për ta zbatuar

Read more