Ftesë për Aplikim për fonde

Ftesë për Aplikim për fonde në fushat: (1)           Transparenca dhe Llogaridhënia dhe (2)           Proceset e Integrimit në Bashkimin Evropian Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS, mbështetë organizatat e shoqërisë civile të cilat janë të fokusuara me angazhimin e tyre në fushën e Transparencës dhe Llogaridhënies si dhe ate të Proceseve të Integrimit në Bashkimin Evropian. (1)   Në kuadër të fushës së Transparencës dhe Llogaridhënies, KFOS mbështet organizatat e shoqërisë civile për të avokuar për qeverisje të hapur, monitorim të proceseve të privatizimit dhe investimeve kapitale si edhe rritjes së pjesëmarrjes së qytetarëve. KFOS në bashkëpunim me organizata të shoqërisë civile ka hartuar Platformën e Shoqërisë Civile për Transparencë dhe Llogaridhënie të Institucioneve të Kosovës. Kjo Platformë ka

Read more

Procesi i liberalizimit të vizave

Procesi i liberalizimit të vizave për Kosovën Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur, dhe partnerët e tij të shoqërisë civile, vazhdon me fushatën për liberalizimin e vizave të filluar ne prill të ketij viti, me letrën dërguar Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian, Federica Mogherinit, Komisionerit Johannes Hahn dhe Komisionerit Dimitris Avramopoulos. Me këtë fushatë, organizatat e shoqërisë civile i drejtohen  autoriteteve të Bashkimit Europian dhe Qeverisë së Kosovës. Fushata përmban vendosjen e posterave në aeroport të Prishtinës si dhe në media sociale,  një film dokumentar që do të jetë i gatshëm në gusht të këtij viti, si dhe një peticion qytetar drejtuar akterëve kryesorë të izolimit të vendit, Bashkimit Europian dhe Qeverisë së Kosovës. Nga 14 korriku 2015, në secilën

Read more

Leter e hapur e organizatave te shoqerise civile, te cilen ia kane adresuar Komisionit Evropian, per ceshtjen e liberalizimit te vizave

Leter e hapur e organizatave te shoqerise civile, te cilen ia kane adresuar Komisionit Evropian, per ceshtjen e liberalizimit te vizave. Klikoni këtu Open letter that Kosovo Civil Society is addressing to the European Commission, on the visa liberalization issue. Click here  

Read more

‘Reform of Public Administration – challenges to respond the EU integration process’ workshop was held

Within European Integration School, organized by Kosovar Civil Society Foundation (KCSF) and financed by Kosovo Foundation for Open Society (KFOS), a workshop entitled “Reform of Public Administration – challenges to respond the EU integration process” was held in Durrës, Albania. Workshop topics included discussion and breakdown of effective public administration needs, accountable and responsive to the needs of the process of Kosovo – EU relations. The workshop aimed to discuss in-depth reform of public administration in Kosovo and Kosovo preparations that need to be done to negotiate an SAA with the EU and structures which should be set up. Public administration reform has been and continues to be a challenge for the region and therefore, in order to share the experience,

Read more

The launch of the CDF Talks – a knowledge sharing platform from the CDF Project

May 30, 2013 Prishtina, Kosovo: In order to promote knowledge-sharing and capacity development, Capacity Development Facility – CDF project has put forward a platform dubbed “CDF Talks” , which will be a series of informal presentations by CDF advisers sharing their knowledge and good practices from their personal experiences while supporting Kosovo institutions. The first, of many to come, CDF Talks took place last Thursday, May 30th at coffee-library Dit’ e Nat’, a perfect set-up for knowledge gaining and sharing.CDF adviser Ms. Arta Balaj currently advising Minister Stavileci’s  Cabinet at the Ministry of Agriculture, Forestry and Rural Development presented on “Marketing and Public Relations in Public Institutions”.  Her presentation focused on the concept of “Listen, Learn and Let People Know”

Read more